Oltenița: Expoziție „Seismograf `77 ”, Direcția de Cultură Oltenița, 12 Mai – 31 Iulie 2022

12mayAll Day31julOltenița: Expoziție „Seismograf `77 ”, Direcția de Cultură Oltenița, 12 Mai – 31 Iulie 2022

Descriere

Expoziție temporară „Seismograf `77 ”

Foaierul principal din sediul Direcției de Cultură Oltenița / 12 Mai – 31 Iulie 2022

Muzeul Civilizației Gumelnița din cadrul Direcției de Cultură Oltenița, în colaborare cu Muzeul „Ororilor Comunismului în România” și în parteneriat cu Primăria mun. Oltenița vă invită Joi, 12 Mai 2022, ora 11:00, în foaierul principal din sediul Direcției de Cultură Oltenița, str. Argeșului nr. 6A, pentru a participa la vernisajul expoziției temporare „Seismograf `77”.

SEISMOGRAF ’77 se referă la perioada ceaușistă cuprinsă între anii 1977 si 1989, caracterizată prin lipsuri și represiune. Seismograful marchează portretele și poveștile oamenilor care au dus un război personal cu regimul comunist, dar și al celor care au fost protejați de dictatură, ca actori principali sau secundari în aparatul de control de partid și de stat.

Cei care vizitează expoziţia pot asculta, în premieră, vocea inginerului Gheorghe Ursu, dizidentul care a intrat în vizorul Securităţii după ce a atras atenţia că, la doar patru luni după marele cutremur, Nicolae Ceauşescu a dat ordin să se oprească toate consolidările clădirilor afectate de seism.

Această expoziţie are menirea de a explica, dar şi de a pune întrebări. Instalaţia muzeală este una complexă, gândită să furnizeze un disconfort vizual.

more

Când?

Mai 12 (Joi) - Iulie 31 (Duminică) View in my time

Unde?

Sală de spectacole și cinema 3D

Str. Argeșului nr 6A