Muzee de la sat – Muntenia

Comunicat de presă

Casa Memorială „Alexandru Sahia” din Mănăstirea, județul Călărași, poate fi vizitată virtual începând cu 31 mai 2022 pe www.muzeedelasat.ro. Platforma online cuprinde tururi virtuale 3D interactive, fotografii și informații documentate pentru 48 de muzee din zona rurală a Moldovei și Munteniei.

Website-ul www.muzeedelasat.ro, disponibil în limbile română și engleză, a fost creat printr-o co-finanțare a Administrației Fondului Cultural Național (AFCN). Pe lângă cele 48 de muzee, în viitor, vor fi adăugate și alte obiective culturale din mediul rural. „Scopul final al proiectului este cel de a crea dorința utilizatorului de a se «transforma» într-un vizitator fizic, care plătește și susține cultura, dar și de a oferi posibilitatea celor care nu se pot deplasa fizic să exploreze unul dintre cele 48 de muzee. Platforma nou-creată și tururile virtuale au potențialul de a susține un dialog permanent între public și instituția muzeală”, a declarat Nicoleta Felea, copywriter și consilier în promovare online.

În martie 2022, cele 18 de muzee din Muntenia au primit vizita echipei care a scanat, fotografiat și documentat fiecare obiectiv cultural, parcurgând peste 3.000 de kilometri. Acestea beneficiază acum de o pagină dedicată în cadrul platformei Muzee de la sat, care constă în: tur virtual 3D interactiv, realizat cu echipament de înaltă performanță, fotografii interior-exterior, fotografii din dronă, text de prezentare și informații de contact. Acestea au rolul de a îmbunătăți imaginea muzeelor de la sat în mediul online. Totodată, turul virtual al fiecărui muzeu va putea fi vizualizat și de pe cea mai accesată și populară platformă de navigare din lume, Google Maps.

Proiectul este realizat de Real Tour Ro, co-finanțat de AFCN și susținut de „De la sat”, un proiect editorial independent dedicat satului românesc. Echipa este formată din cinci membri: Cosmin Murarașu – manager de proiect și tehnician scanare 3D, Ionuț Teoderașcu – editor vizual și fotograf documentarist, Nicoleta Felea – copywriter, Silvia-Alexandra Nistor, traducător autorizat, și George Patriche –  videograf colaborator.

Persoana de contact: Ionuț Teoderașcu, teoderascu@muzeedelasat.ro, 0755666172

Resurse online:

Facebook: www.facebook.com/muzeedelasat; www.facebook.com/delasat.ro  www.facebook.com/Real.tour.ro

Instagram: www.instagram.com/muzeedelasat/www.instagram.com/dela.sat.;

Website: www.muzeedelasat.ro; www.real-tour.ro; www.delasat.ro